Waterpokken calendula

Waterpokken calendula
Hoewel er geen behandelingen en medicijnen zijn tegen de waterpokken, zijn er wel enkele producten en middelen op de markt gebracht om de symptomen van de waterpokken te verminderen. En omdat de klachten van deze symptomen erg vervelend en heftig kunnen zijn, kan het zeker prettig zijn om één of meerdere van deze producten of middelen aan te schaffen om de symptomen van de waterpokken wat te verminderen. Op deze pagina lees je meer over het middel calendula: een product dat je kan gebruiken om de symptomen van de waterpokken te verminderen.

Homeopathisch middel bij waterpokken

Calendula is een homeopathisch middel dat gebruikt wordt om de symptomen van de waterpokken te verminderen. Calendula verkoelt en verzorgt de huid en dit is erg prettig, want de huid kan bij de waterpokken erg geïrriteerd zijn. Door calendula te gebruiken, wordt het herstel van de huid bovendien versneld. En dit is zeker geen overbodige luxe, want de rode blaasjes en vlekjes die door de waterpokken op de huid verschijnen kunnen de huid zeker beschadigen. Door calendula te gebruiken, zorg je ervoor dat de huid minder schade oploopt door de waterpokken en je bovendien minder last hebt van de symptomen van de waterpokken.

Je gebruikt calendula door de emulsie zachtjes op de rode vlekjes van de huid te deppen met een watje of wattenschijfje. Dit dien je wel erg voorzichtig en nauwkeurig te doen, want de blaasjes die op de huid zitten door de waterpokken, zijn erg gevoelig en kunnen bovendien gemakkelijk veranderen in open wondjes. En deze open wondjes kunnen vervolgens weer gemakkelijk ontsteken en infecteren, waardoor je nog verder van huis bent. Daarom dien je calendula altijd zo voorzichtig en zacht mogelijk op de rode plekjes op de huid te deppen, voor directe verkoeling en verzorging.

Gebruik calendula waterpokken
Calendula mag al gebruikt worden bij kinderen met waterpokken vanaf dan nul jaar. Hierdoor is calendula geschikt voor de meeste kinderen die te maken krijgen met waterpokken, omdat de meeste kinderen te maken krijgen met waterpokken tussen één en acht jaar. Is je kind jonger dan één jaar, dan wordt het niet aangeraden om calendula te gebruiken. Daarnaast is calendula alleen geschikt voor uitwendig gebruik en mag het dus niet ingenomen worden. Ook dien je voor het gebruik van calendula de emulsie goed te schudden. Je kan calendula ongeveer twee tot drie keer per dag gebruiken, door deze op de rode vlekjes op de huid te deppen met een watje of tissue.