Waterpokken medicijnen

Medicijnen tegen waterpokken
De virusinfectie die waterpokken veroorzaakt, moet door het lichaam zelf worden verjaagd. Dit doet het lichaam door antistoffen aan te maken tegen het virus, die er niet alleen voor zorgen dat je geen last meer hebt van waterpokken, maar die er tevens voor zorgen dat je in de toekomst immuun bent voor dit virus. Omdat het lichaam het virus zelf moet verjagen, zijn er geen behandelingen en medicijnen tegen waterpokken. Wel zijn er enkele middelen die de symptomen van de waterpokken verminderen, zodat je minder last hebt van dit vervelende virus. Op deze pagina lees je welke middelen je kan gebruiken om de symptomen van de waterpokken te verminderen.

Waterpokken middel

Om de jeuk van de waterpokken te verminderen, kun je verschillende middelen gebruiken. Zo kun je gebruik maken van mentholgel, mentholpoeder of talkpoeder om de jeuk te verlichten en de huid wat meer rust te geven. Daarnaast zijn er enkele producten op de markt gebracht die speciaal zijn gemaakt voor kinderen met waterpokken. Deze producten verlichten de jeuk, verzachten de huid en verkoelen de huid voor een sneller genezingsproces. Voorbeelden van dit soort producten zijn waterpokkenschuim en waterpokken gel. Tot slot zijn er enkele huismiddeltjes die je kan gebruiken om de jeuk van de waterpokken te verminderen. Het populairste huismiddel dat hiervoor wordt gebruikt, zijn zemelen. Zemelen vind je terug in producten als havermout, die je kan gebruiken om een havermoutbad te maken. Een havermoutbad vermindert namelijk de jeuk, verzacht de huid en zorgt ervoor dat de waterpokken sneller uitdrogen en je dus sneller geneest.

Waterpokken VSM
VSM is een organisatie die verschillende producten ontwikkelt om kinderen te helpen, bijvoorbeeld bij waterpokken. Deze producten, die speciaal voor kinderen zijn, vallen onder de overkoepelende productnaam VSM Kind. Een voorbeeld van een product dat VSM aanbiedt om kinderen te helpen bij waterpokken, is calendula. Calendula is een homeopathisch middel dat de klachten van waterpokken vermindert en de huid bovendien sneller laat herstellen. De middelen van VSM zorgen er niet voor dat de waterpokken sneller verdwijnen, maar kunnen wel de klachten van waterpokken verminderen.

Waterpokken crème
Tot slot zijn er vele waterpokken crèmes, die net als andere middelen tegen waterpokken de symptomen van waterpokken verminderen. Zo kun je crèmes gebruiken om het jeukende gevoel te verminderen en de huid wat te verkoelen. Je vindt verschillende soorten crèmes door een zoekmachine te openen en te zoeken op termen als ’waterpokken crèmes’. Bekende aanbieders van waterpokken crèmes zijn merken als VSM, A. Vogel en KidsClin.