Waterpokken remedie

Waterpokken remedie
Als je waterpokken hebt of als je een kind hebt dat last heeft van waterpokken, kan dit erg vervelend zijn. Niet alleen omdat je door de waterpokken last hebt van koorts, griep en verkoudheid, maar voornamelijk omdat de blaasjes die door waterpokken veroorzaakt worden, erg jeuken. Het is dan ook logisch dat je in het geval van waterpokken haastig op zoek bent naar medicatie of een behandeling. Op deze pagina lees je meer over de remedie voor waterpokken.

Waterpokken genezen

Hoewel de virusinfectie waterpokken erg besmettelijk is, wordt er doorgaans geen medicatie voor gegeven. Dit komt omdat mensen met waterpokken meestal na tien dagen weer zijn genezen, zonder dat zij hier medicijnen of een behandeling voor nodig hebben. Daar komt nog bij dat antibiotica geen oplossing biedt tegen de waterpokken, omdat de infectie van de waterpokken wordt veroorzaakt door een virus. Wel zijn er enkele acties die je kan ondernemen om de symptomen van waterpokken te verminderen. Zo kun je een paracetamol nemen om de koorts en griep te verminderen. Andere koortswerende middelen zijn uiteraard ook toegestaan, mits deze in de juiste hoeveelheid worden toegediend. Daarnaast kun je mentholgel gebruiken om de jeuk van de blaasjes te verminderen, zodat je minder aan de blaasjes krabt. Ook is het ten zeerste aan te raden om nagels altijd kort en schoon te houden, om infecties door het krabben aan de blaasjes te voorkomen. Het dragen van handschoentjes kan hier ook een oplossing bieden, omdat er dan niet meer aan de blaasjes gekrabt kan worden.

Waterpokken genezen bij levensgevaar
De meeste mensen die waterpokken krijgen, komen absoluut niet in levensgevaar door deze virusinfectie. In de meeste gevallen gaat deze virusinfectie namelijk vanzelf over, zonder dat hier levensgevaarlijke symptomen aan te pas komen. Echter, als een persoon met een verminderde weerstand te maken krijgt met waterpokken, dan kunnen de symptomen van waterpokken verergeren. In dit geval is het aan te raden om bij de huisarts langs te gaan, zodat de huisarts kan beslissen welke volgende stappen er ondernomen moeten worden.

Als een zwangere vrouw de waterpokken krijgt rond de bevalling, dan is er echt sprake van levensgevaar. Niet voor de zwangere vrouw, maar wel voor de baby. Daarom is een directe opname in het ziekenhuis in dit geval altijd aan te raden. In het ziekenhuis wordt verdere medicatie en behandeling geregeld, om de waterpokken te verminderen en de moeder en baby in goede gezondheid te brengen.