Waterpokken sudocreme

Waterpokken sudocreme
Sudocreme is een soort zinkzalf. Zinkzalf wordt vaak gebruikt bij mensen die last hebben van huidaandoeningen, om de klachten die uit de huidaandoeningen voortvloeien te verminderen. Hoewel velen denken dat het belangrijkste bestanddeel van zinkzalf bestaat uit zink, is dit niet waar. Het werkzame bestanddeel van zinkzalf bestaat namelijk niet uit zink, maar uit een restproduct van zink. Dit restproduct wordt ook wel zinkoxide genoemd en ziet eruit als een witte of gelige poeder dat niet opgelost kan worden in water. Daarnaast bestaan de meeste soorten zinkzalf uit vaseline, die is aangelegd met zinkoxide voor een helende werking.

Eigenschappen sudocreme
Als sudocreme wordt aangebracht, heeft dit direct een verkoelende werking. Dit is erg prettig bij waterpokken, omdat de vlekjes en blaasjes die op de huid verschijnen erg jeuken en wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Zo voelt de huid direct rustiger en zachter af na het aanbrengen van de sudocreme. Een andere eigenschap van sudocreme is dat de huid na het opsmeren van de crème samentrekt. Hierdoor herstellen wondjes sneller. Tot slot heeft de zalf een zogeheten indampende werking op vocht. Hierdoor neemt het vocht in de blaasjes af en drogen de blaasjes in. Dit beperkt niet alleen de besmettelijkheid van de blaasjes, maar zorgt er ook voor dat je sneller van de waterpokken af bent. Als de blaasjes eenmaal uitgedroogd zijn, veranderen deze in korstjes die langzaam zullen verdwijnen. Op deze manier ben je sneller van je waterpokken af door sudocreme te gebruiken.

Werking sudocreme

Als je sudocreme wil gebruiken om waterpokken te verminderen, dien je de sudocreme op de rode plekjes en blaasjes op de huid te smeren. Hierbij moet je iedere pok op het lichaam apart insmeren. Dit moet je erg voorzichtig en nauwkeurig doen, want de plekjes en blaasjes op de huid zijn erg gevoelig en kunnen gemakkelijk open gaan. En als de blaasjes open gaan, krijg je open wonden en heb je meer kans om infecties en ontstekingen op te lopen. Daarom is het belangrijk om de crème voorzichtig en zachtjes op de huid aan te brengen, om de huid zo min mogelijk te irriteren.

Als je de crème op de waterpokken hebt gesmeerd, zijn de blaasjes ongeveer binnen een dag ingedroogd. Daarna heb je geen jeuk meer en is de kans op infecties kleiner. Daarnaast veranderen de ingedroogde blaasjes snel in korstjes en ben je sneller van je waterpokken af.