Waterpokken oog

Waterpokken bij ogen?
Als je kind waterpokken heeft, kunnen er overal op het lichaam rode blaasjes en vlekken verschijnen. Deze vlekken en blaasjes verschijnen eerst op de romp, om vervolgens langzaam op de armen en benen te verschijnen. Daarna kunnen de blaasjes zelfs op de hoofdhuid tussen de haren, in de nek, in de mond en op de oogleden verschijnen. Omdat de blaasjes en vlekken erg jeuken, kan het erg vervelend zijn als de waterpokken op gevoelige plekken als de oogleden verschijnen. Op deze pagina lees je wat je moet doen als de jeukende blaasjes en vlekken op deze gevoelige plek verschijnen.

Waterpokken ooglid
Als waterpokken op het ooglid verschijnen, kan dit erg lastig en vervelend zijn. Niet alleen omdat de blaasjes en vlekjes erg jeuken, maar ook omdat het lastig is om zalf op de waterpokken op de oogleden te smeren. Wel kun je proberen om voorzichtig mentholgel op de waterpokken op de oogleden te smeren, zodat de jeuk wat minder wordt en je kind minder gaat krabben. Hierbij moet je goed opletten dat er geen mentholgel in het oog komt. Daarom is het verstandig slechts een hele kleine hoeveelheid, heel voorzichtig op het oog te smeren.

Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat je kind aan de blaasjes en vlekjes op het ooglid gaat krabben, omdat er op deze manier infecties kunnen ontstaan. Omdat je dit wil voorkomen, kun je de nagels van je kind ten eerste kort afknippen en goed schoonmaken, zodat er minder snel infecties ontstaan als je kind toch gaat krabben. Daarnaast is het verstandig om je kind bij waterpokken op de oogleden dunne handschoentjes aan te trekken, zodat krabben moeilijker wordt en de infectie op het oog niet kan verspreiden.

Waterpokken en infectie ooglid
Ook al let je als ouder erg goed op; het kan alsnog voorkomen dat er door de waterpokken een infectie in het oog van je kind ontstaat. Als deze infectie het oog aantast, is het aan te raden om een arts te raadplegen. Deze arts kan vervolgens bepalen wat er moet gebeuren om de infectie te laten verdwijnen, voor er schade aan het oog wordt veroorzaakt door de infectie. Ga dus zelf niet aan de slag om de infectie in het oog van je kind te verminderen, maar neem contact op met de huisarts om de infectie op de juiste en meest veilige manier te laten verdwijnen.