Waterpokken in mond

Waterpokken in de mond?
Waterpokken wordt veroorzaakt door een virusinfectie, die er niet alleen voor zorgt dat je last hebt van koorts, griep en verkoudheid, maar die ook vele rode vlekjes en blaasjes op de huid veroorzaakt. Deze rode vlekjes en blaasjes vormen het algemene kenmerk van dit vervelende virus, waarbij het gehele lichaam bedekt is onder deze jeukende blaasjes met heldere vloeistof. Zelfs het hoofd, de oogleden en de mond worden hierbij niet met rust gelaten, want ook hier kunnen de vlekjes en blaasjes ontstaan. Het vervelende van de vlekjes en blaasjes, is dat deze erg jeuken. Daar komt nog bij dat de blaasjes in de mond vaak erg pijnlijk zijn. Op deze pagina lees je hoe je met deze vervelende, pijnlijke blaasjes in de mond om moet gaan.

Waterpokken blaasjes in mond
De vlekjes en blaasjes van waterpokken komen op bijna iedere plek van het lichaam van de drager van het virus voor. Zo kan ook de binnenkant van de mond bedekt worden onder blaasjes. Het vervelende van de blaasjes in de mond is dat deze blaasjes niet jeuken, maar erg pijnlijk zijn. De pijn die de blaasjes veroorzaken, kan het erg lastig maken om te eten, te praten en te slapen. Als kinderen waterpokken hebben, kunnen zij erg van streek zijn door de pijnlijke blaasjes in de mond.

Wat doen bij waterpokken in mond
Als je last hebt van waterpokken in de mond en het pijnlijke gevoel van deze waterpokken wil verminderen, kun je waterijsjes eten om de pijn voor korte tijd te verzachten. Door de blaasjes te verkoelen, heb je minder last van het pijnlijke, ontstoken gevoel van de blaasjes en wordt eten, praten en slapen ook gemakkelijker. Als je geen waterijsjes in huis hebt, kun je ook koude dranken drinken om de pijn van de blaasjes in de mond te verminderen. Ook kun je paracetamol slikken, om het pijnlijke en ontstoken gevoel van de blaasjes in de mond wat te verzachten. Neem echter nooit meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid; al helemaal niet als het om kinderen met waterpokken gaat.

Helaas zijn er geen middeltjes om de blaasjes in de mond te laten verdwijnen. Er zijn namelijk geen medicijnen of behandelingen tegen waterpokken, omdat deze infectie vanzelf moet verdwijnen na enkele dagen. Daarom kun je niets anders doen dan de pijn van de waterpokken in de mond verzachten, door waterijsjes, koude dranken en paracetamol te nemen.