Waterpokken gel

Waterpokken met gel bestrijden
Omdat de virusinfectie die waterpokken veroorzaakt vanzelf moet genezen, zijn er geen medicijnen en behandelingen voor waterpokken. Alleen als er sprake is van complicaties zijn er enkele middelen voorhanden die gebruikt kunnen worden om het virus te laten verdwijnen, maar in de meeste gevallen moet het lichaam zelf het virus doen verdwijnen door antistoffen aan te maken. En dit is ook gewenst, want door antistoffen aan te maken ben je later niet meer vatbaar voor waterpokken en ben je immuun geworden.

Maar hoewel je lichaam zelf het virus op kan ruimen, is het zeker geen pretje om waterpokken te hebben. De symptomen van de waterpokken zijn niet niks en je kan wel één tot twee weken last hebben van het virus, wat het er niet gemakkelijker op maakt. Voornamelijk voor kleine kinderen is het erg lastig om waterpokken te hebben. Daarom zijn er wel enkele middelen op de markt gebracht die de symptomen van waterpokken verlichten. Deze middelen verjagen het virus dus niet uit het lichaam want dit is nog altijd de verantwoordelijkheid van het lichaam en de antistoffen in het lichaam, maar de middelen verminderen wel de vervelende symptomen van de waterpokken.

Waterpokkenschuim en waterpokken gel
Bij middelen die de symptomen van waterpokken verminderen, kun je denken aan waterpokkenschuim en waterpokken gel. Deze middelen werken jeukstillend en kalmerend en verkoelen direct de huid. En dit is zeker wenselijk, want de jeukende blaasjes die op de huid verschijnen door het virus van de waterpokken kunnen erg jeuken. Door waterpokken gel te gebruiken, vermindert deze jeuk en heb je minder de neiging om aan de blaasjes te krabben. En dit is goed, want het krabben aan de blaasjes kan open wondjes en infecties veroorzaken. Deze open wondjes en infecties kunnen later weer veranderen in littekens. Daarom is het zeker wenselijk om een middel te gebruiken dat de jeuk vermindert en de huid kalmeert, verkoelt en verzorgt.

Je kan de middelen zo vaak op de huid aanbrengen als gewenst. Wel dien je altijd schone handen te hebben bij het aanbrengen van de middelen. Ook dient het aanbrengen voorzichtig en nauwkeurig te gebeuren, waarbij blaasjes niet open kunnen gaan en ogen en mond worden vermeden. Omdat de huid gevoelig is door de waterpokken, is het bovendien wenselijk om de gel zacht aan te brengen, zonder hard op de huid te drukken. Wil je een extra verkoelend effect bereiken bij het insmeren van de waterpokken gel, dan kun je deze in de koelkast bewaren.