Waterpokken pijn

Waterpokken en pijn?
Als je waterpokken hebt, heb je te maken met verschillende klachten. Zo heb je niet alleen jeukende blaasjes en vlekjes op de huid, maar heb je ook last van koorts, griep, verkoudheid, vermoeidheid en hangerigheid. Daarnaast kan de huid erg pijnlijk zijn, omdat deze erg gevoelig is door de blaasjes die door de waterpokken op de huid verschijnen. Op sommige plaatsen op het lichaam is dit erger dan op andere plaatsen. Zo kunnen voornamelijk de blaasjes in de mond erg pijnlijk zijn, omdat de mond een vrij gevoelige plek is van het lichaam. Deze pijn wordt versterkt door de koorts die je krijgt door de waterpokken, waardoor alle bewegingen pijnlijk zijn en je je echt ziek en zwak voelt. Op deze pagina lees je wat je moet doen tegen de pijn die veroorzaakt wordt door de waterpokken.

Ten eerste kun je een havermoutbad nemen om de pijnlijke en gevoelige huid wat te verzachten. Zo verlicht de havermout niet alleen de jeuk, maar wordt de huid ook verzacht en minder gevoelig door de havermout. De pijnlijke blaasjes in de mond kun je verzorgen door waterijsjes te eten en koude dranken te drinken. Hierdoor wordt de pijn in de mond verdoofd en voel je je snel beter. De pijnlijke spieren en gewrichten die door de koorts veroorzaakt worden, kunnen verminderd worden door een simpele paracetamol. Houd bij het nemen van paracetamol wel altijd de juiste hoeveelheid aan en slik nooit meer dan aanbevolen.

Waterpokken slapen
Het vervelende van de waterpokken, en dan voornamelijk bij jonge kinderen, is dat slapen met de waterpokken erg lastig is. Door de jeuk, de pijn, de koorts, de griep en de verkoudheid is het erg lastig om in slaap te komen, terwijl je wel erg moe bent door het virus en dus graag wil slapen. Door bovenstaande maatregelen te nemen, kun je de jeuk en pijn verminderen en wordt slapen gemakkelijker. En door meer te slapen en je lichaam meer rust te gunnen, ben je ook weer sneller van het virus af.

Wel dien je er rekening mee te houden dat kinderen met waterpokken erg slecht slapen. Zo worden kinderen met waterpokken vaak wakker door jeuk en pijn en komen zij weer moeilijk in slaap. Houd hier dan ook rekening mee als jouw kind te maken heeft met waterpokken. Natuurlijk kun je maatregelen nemen om de pijn en jeuk te verminderen, maar echt doorslapen zal het kind waarschijnlijk niet.