Waterpokken rode vlekken

Waterpokken met rode vlekken?
De virusinfectie waterpokken staat bekend om de rode vlekken en blaasjes die veroorzaakt worden door deze ziekte. Op deze pagina lees je meer over deze rode vlekken en blaasjes, zodat je weet hoe je met deze vlekken en blaasjes om moet gaan als jij of jouw kind te maken heeft met waterpokken.

Rode vlekken bij waterpokken

Hoewel velen waterpokken herkennen door de rode blaasjes die verschijnen op de huid door deze virusinfectie, kun je de ziekte ook aan andere symptomen herkennen. Omdat je niet direct te maken krijgt met de kenmerkende rode vlekjes, is het belangrijk dat je ook andere symptomen van waterpokken kan herkennen. De rode blaasjes die na 24 uur ontstaan, starten namelijk als rode vlekken. Deze rode vlekken worden na 24 uur langzaam rode blaasjes met doorzichtige vloeistof. Heeft jouw kind last van koorts, griep en verkoudheid en zie je rode vlekken op de huid van je kind verschijnen? Dan zit er waarschijnlijk een infectie met waterpokken aan te komen, waarbij de rode vlekken langzaam zullen veranderen in rode blaasjes.

Wat te doen bij waterpokken en rode vlekken?
Als je hebt gemerkt dat jouw kind rode vlekken heeft op de huid, kun je hier eigenlijk niets aan veranderen. Er is geen behandeling of medicijn om waterpokken tegen te gaan of te verminderen, dus het enige wat je kan doen als je de symptomen van waterpokken hebt erkend is je schrap zetten voor wat er komen gaat. Ook kun je vast wat meer informatie opdoen over waterpokken, zodat je weet wat je moet doen als de rode vlekken op de huid van je kind eenmaal veranderd zijn in de kenmerkende rode blaasjes.

Tegen de rode vlekken kun je niets doen. En dit is ook niet nodig, want je kind heeft geen last van de rode vlekken op de huid. Pas als de vlekken zijn veranderd in rode blaasjes, kan je kind last krijgen van jeuk. Dit is niet alleen vervelend voor je kind, maar ook gevaarlijk. Door de blaasjes open te krabben, kunnen er namelijk infecties veroorzaakt worden. Daarom is het belangrijk om enkele acties te ondernemen, zodat je kind zo min mogelijk gaat krabben. Zo kun je mentolgel aanschaffen om het jeuken te verminderen, de nagels van je kind kort knippen en schoon houden en je kind handschoentjes aantrekken om ervoor te zorgen dat je kind niet kan krabben.