Waterpokken RIVM

Waterpokken RIVM
RIVM staat voor Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Het RIVM verricht onderzoek adviseert en ondersteunt de overheid bij het nastreven van een goede volksgezondheid en een gezond milieu. Hieronder vallen taken als het bestrijden van infectieziekten, het gezond houden van mensen, het bieden van goede zorg, het bewaken van de veiligheid van consumenten en het bevorderen van een veilige leefomgeving voor Nederlanders over het algemeen. Om deze taken goed te kunnen volbrengen, verzamelen de medewerkers van het RIVM kennis over de gehele wereld, om deze toe te passen en te verspreiden onder beleidsmedewerkers, inspecteurs, wetenschappers en het algemene publiek. Dit doet het RIVM door jaarlijks verschillende rapporten uit te brengen, bijvoorbeeld over gezondheidszorg, voeding en volksgezondheid. Eén van de ziekten waar het RIVM zich intensief mee bezig houdt, is de virusinfectie waterpokken. En omdat ieder kind te maken krijgt met waterpokken en sommige volwassenen zelfs ook, is dit een belangrijk onderwerp op de agenda van het RIVM.

Wat doet RIVM tegen waterpokken?
Ieder kind krijgt te maken met de virusinfectie waterpokken, of dit nu in meer of mindere mate is. Als voorlichter op het gebied van volksgezondheid en gezondheidszorg, is het de taak van de RIVM om beleidsmedewerkers, inspecteurs, wetenschappers en het algemene publiek te informeren over deze ziekte. En omdat de virusinfectie waterpokken erg besmettelijk is, is deze voorlichting van de RIVM erg belangrijk. Door je goed te informeren over waterpokken, kun je als ouder namelijk voorkomen dat deze virusinfectie zich verder kan verspreiden.
rivm
Zo kun je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu veel informatie vinden over waterpokken. Als je meer wil weten over waterpokken en wat deze ziekte inhoudt, de ziekteverschijnselen van waterpokken, de verspreiding van waterpokken, de besmetting met waterpokken, de risico’s van waterpokken, de maatregelen die je kan treffen om waterpokken te voorkomen, de behandeling van waterpokken en waterpokken op een dagverblijf, schoolinstelling of werkplek, dan kun je al deze informatie terugvinden op de website van de RIVM. Hier lees je tevens wat de GGD voor acties onderneemt met betrekking tot waterpokken en waarvoor jij de GGD kan inschakelen bij waterpokken. Je kan de RIVM dan ook zien als de professionele, vakbekwame en onafhankelijke voorlichter op het gebied van volksgezondheid, gezondheidszorg en ziekten als waterpokken, waar jij alle informatie met betrekking tot deze onderwerpen kan verzamelen.

Wat doet het RIVM nog meer?
Het RIVM adviseert de overheid en andere instanties over besmettingen, virussen en andere gezondheidsrisico’s. Zo heeft het RIVM ook een prominente rol tot advisering over het Coronavirus (COVID-19) maar ook over de bijwerkingen van de e-sigaret en dergelijke.