Waterpokken havermout

Waterpokken havermout
Kinderen die waterpokken hebben, hebben last van verschillende klachten. De meest voorkomende en ook vervelendste klacht van waterpokken zijn de jeukende blaasjes en vlekjes die op de huid verschijnen door de het virus dat de waterpokken veroorzaakt. Kinderen kunnen erg last hebben van deze blaasjes en vlekjes, die ontzettend jeuken en bovendien erg pijnlijk kunnen zijn. Hierdoor zijn kinderen hangerig, is spelen en praten lastig en kunnen kinderen bovendien moeilijk slapen. Om de jeuk en pijn te verlichten, kun je een simpel huismiddeltje gebruiken, namelijk havermout. Op deze pagina lees je hoe je havermout kunt gebruiken om de jeuk en pijn te verlichten, om je kind zich beter te laten voelen.

Havermoutbad waterpokken
Havermout kun je niet alleen opeten, maar kan ook gebruikt worden om de vervelende klachten van de waterpokken te verminderen. Zo kun je havermout gebruiken om de huid te verzachten, de jeuk te verminderen, de huid te verkoelen, de pijn te verlichten en de waterpokken sneller uit te drogen. En door de waterpokken sneller uit te drogen, is je kind sneller van de waterpokken verlost.

Veel mensen hebben standaard havermout in huis. Als je dit niet hebt, kun je dit gemakkelijk aanschaffen bij de supermarkt om de hoek. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om havermout te gebruiken om de klachten van je kind te verminderen. Dit kun je namelijk gemakkelijk doen door een havermoutbad te maken. Dit doe je door een bad vol te laten lopen met lauwwarm water, zonder hier zeep bij te doen. Vervolgens doe je enkele havermoutvlokken in een washandje, om deze vervolgens dicht te knopen met een elastiekje, zoals een elastiekje die je doorgaans in je haar doet. Zet je kind voorzichtig in het bad en leg vervolgens het washandje met de havermoutvlokken in het bad als een soort theezakje. Je zult zien dat het badwater langzaam wat troebel en crèmekleurig wordt. Dit wil zeggen dat het havermoutmengsel in het water trekt. Laat je kind rustig badderen en droog je kind na het havermoutbad voorzichtig af, waarbij je moet opletten dat je blaasjes niet open wrijft.

Vervolgens zul je zien dat de huid van je kind zachter is, je kind minder jeuk en pijn heeft en de blaasjes en vlekjes zelfs langzaam verdwijnen. Omdat de klachten verminderen, zul je merken dat je kind veel vrolijker is. Komen de klachten na bepaalde tijd weer terug, dan kun je jouw kind gewoon weer een havermoutbadje geven. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller de klachten van de waterpokken zullen verdwijnen en je kind weer van de waterpokken af is.