Waterpokken uitdrogen

Waterpokken uitdrogen?
Waterpokken zijn onderdeel van een vervelende virusinfectie, waarbij de drager van het virus niet alleen last heeft van jeukende blaasjes met een heldere vloeistof, maar ook van koorts, griep, verkoudheid en soms ook pijnlijke blaasjes in de mond. Daar komt nog bij de waterpokken erg besmettelijk zijn en het virus gemakkelijk overgedragen kan worden. Hoewel velen denken dat de blaasjes besmettelijk zijn, is dit echter niet helemaal waar. Waterpokken zijn namelijk al besmettelijk als de blaasjes nog niet zichtbaar zijn, maar het virus al wel gedragen wordt. De besmettelijkheid van het virus kan voort duren tot de blaasjes uitgedroogd zijn en vervangen worden door kleine korstjes. Als dit het geval is, ben je van de waterpokken af. Maar hoe werkt de uitdroging van waterpokken en hoe kun je de uitdroging van waterpokken stimuleren, zodat je sneller van de waterpokken af bent? Dat lees je in onderstaande tekst.

Waterpokken uitgedroogd
De blaasjes die op de huid verschijnen door de waterpokken, bevatten een doorzichtige vloeistof. Na zeven tot tien dagen droogt de vloeistof in de waterpokken echter langzaam uit, waardoor de rode blaasjes met doorzichtige vloeistof langzaam worden vervangen door kleine korstjes. Als dit het geval is, ben je niet meer besmettelijk en ben je bovendien van de virusinfectie af.

Waterpokken uitdrogen met havermout
Het is logisch dat je de waterpokken zo snel mogelijk uit wil drogen, zodat je sneller van de waterpokken af bent. Helaas zijn er geen medicijnen om de waterpokken sneller uit te laten drogen en zijn er ook geen behandelingen die je kan ondergaan om dit te bewerkstelligen. Wel zijn er enkele huismiddeltjes die je kan gebruiken om de waterpokken sneller uit te drogen en dus sneller te laten verdwijnen. Een huismiddeltje dat vaak gebruikt wordt om de waterpokken uit te drogen, is havermout. Zo kun je een havermoutbad nemen om de waterpokken te verminderen. Heeft je kind waterpokken, dan kun je jouw kind tevens een havermoutbad geven. Dit is namelijk absoluut niet schadelijk, maar het vermindert wel de jeuk en het zorgt ervoor dat de blaasjes op de huid sneller uitdrogen. Bovendien is het erg eenvoudig om een havermoutbad klaar te maken: je maakt een lauw bad zonder zeep, doet wat watervlokken in een washandje, knoopt dit washandje dicht (bijvoorbeeld met een elastiekje) en je legt het als een theezakje in bad. Het badwater verkleurt nu langzaam een beetje en het havermoutbad is klaar. Na het nemen van het havermoutbad zul je zien dat de jeuk verzacht wordt en de waterpokken bovendien sneller uitdrogen.