Waterpokken jeuk

Waterpokken met jeuk
Waterpokken worden veroorzaakt door het varicella zoster virus. Dit virus zorgt er niet alleen voor dat je koorts hebt, last hebt van griep en verkouden bent, maar zorgt er ook voor dat de huid van de drager van het virus wordt bedolven onder rode blaasjes en vlekjes die ontzettend jeuken. Op deze pagina lees je hoe je met deze blaasjes en vlekjes om moet gaan om de jeuk te verminderen. Ook lees je waarom het belangrijk is om niet aan de jeukende blaasjes te krabben.
jeuk

Jeuk waterpokken verminderen

De jeuk die de waterpokken veroorzaken, kan ontzettend vervelend zijn. Omdat er geen medicijnen of behandelingen zijn om de jeuk te verminderen, kun je hier erg lang last van hebben. Gelukkig zijn er enkele middeltjes die de jeuk kunnen verminderen. Zo kun je een havermoutbad nemen om de jeuk te verminderen, de huid te verzachten en de pijn te verlichten. Je maakt een havermoutbad klaar door een bad te vullen met lauwwarm water, hier absoluut geen zeep bij te doen, een washandje te vullen met havermoutvlokken en deze in het bad te hangen als een theezakje. Door dit regelmatig te doen, zul je zien dat de jeuk snel vermindert en de huid bovendien sneller geneest.

Daarnaast kun je gebruik maken van enkele producten om de jeuk te verminderen. Hierbij kun je denken aan mentholgel, metholpoeder, talkpoeder, waterpokkenschuim en waterpokken gel. Deze producten verminderen allemaal de symptomen van de waterpokken, waarbij voornamelijk het verlichten van de jeuk centraal staat.

Krabben waterpokken jeuk
Omdat waterpokken erg jeuken, is het logisch dat je de drang voelt om de hele tijd aan de jeukende blaasjes en vlekjes te krabben. Dit is echter absoluut niet aan te raden, omdat je de blaasjes dan open kan krabben. En door de blaasjes open te krabben, komt de heldere vloeistof in de blaasjes vrij en ontstaat er een open wondje. Dit wondje kan vervolgens gemakkelijk infecteren en ontsteken, waardoor je nog meer last krijgt van de symptomen van de waterpokken en bovendien het risico loopt om littekens aan de waterpokken over te houden. Daarom is het belangrijk om de jeuk te verminderen door één van bovenstaande producten te gebruiken, je nagels altijd kort en schoon te houden en eventueel zelfs handschoenen te dragen om ervoor te zorgen dat je niet kan krabben. Op deze manier blijven de jeukende blaasjes beschermd en loop je niet het risico op infecties, ontstekingen en littekens.