Waterpokken yoghurt

Waterpokken en yoghurt
Als je als volwassene waterpokken hebt, kan dit erg lastig zijn. Niet alleen omdat je zeker een paar dagen uit de running ligt en waterpokken bovendien erg besmettelijk zijn, maar ook omdat volwassenen met waterpokken vaak erg veel last kunnen hebben van deze virusinfectie. Kinderen met waterpokken hebben vaak enkele dagen griep en een koortsig gevoel, maar volwassenen kunnen echt ziek worden van de virusinfectie waterpokken. Het is dan ook logisch dat je, als je de waterpokken hebt, zo snel mogelijk weer van de waterpokken af wil. Hoe je dit doet, lees je in deze tekst.

Voeding bij waterpokken
Als je waterpokken hebt, zijn er enkele voedingsmiddelen die je beter kan mijden. Zuivelproducten bijvoorbeeld, verhogen het urinezuur in het lichaam en vertragen de stofwisseling. Eigenlijk zijn zuivelproducten dus helemaal niet gezond en omdat het beter is om giftige stoffen te mijden tijdens de strijd tegen de waterpokken, is het verstandig om zuivelproducten te mijden gedurende de duur van de virusinfectie. Op deze manier kan je lichaam zichzelf natuurlijk genezen, zonder dat er voedingsstoffen zijn die deze genezing tegen houden. Je kan het zuivel vervangen door andere producten, die geen giftige stoffen bevatten. Dit zijn producten zoals vers fruit, wortelsap en biologische yoghurt. Natuurlijk is yoghurt ook een zuivelproduct, maar dit voedingsmiddel maakt geen urinezuur aan en vertraagt bovendien de stofwisseling niet. Daarom kun je yoghurt wel eten als je waterpokken hebt.

Middeltjes tegen waterpokken

Helaas zijn er geen medicijnen of behandelingen tegen waterpokken. Dit komt omdat waterpokken in de meeste gevallen vanzelf verdwijnen, zonder dat je hier een behandeling of medicijn voor nodig hebt. Daarnaast helpt antibiotica ook niet tegen waterpokken, omdat dit een virusinfectie is. Wel kun je bijvoorbeeld mentholgel gebruiken om de jeuk van de blaasjes te verminderen. Hier kun je tevens talkpoeder voor gebruiken, want dit vermindert ook de jeuk van de blaasjes die je krijgt bij waterpokken. Om de koorts en de griep te verminderen, kun je paracetamol slikken. Het is echter niet aan te raden om overmatig paracetamol te slikken: houd het bij de aanbevolen hoeveelheid per dag. Verder is het aan te raden altijd je nagels kort en schoon te houden als je waterpokken hebt, zodat je de blaasjes niet open kan krabben en er geen vervelende infecties ontstaan. Ook regelmatig de huid zachtjes wassen met lauw water is aan te raden, omdat je dan de vloeistoffen van de blaasjes weg kan wassen.